Overvægt og overspisning

Der findes ikke en bestemt årsag til, at nogle mennesker udvikler spiseproblemer, men mange faktorer kan medvirke til, at nogle mennesker ikke kan kontrollere deres spisevaner.

Overspisning er ofte et udtryk for en følelsesmæssig ubalance, der er grundlagt i barndommen.

Nogle kommer til at overspise fordi de ikke kan mærke deres krop – ikke kan mærke mæthedsfølelsen, andre kan godt mærke følelsen af sult/mæthed, men holder følelserne borte fra bevidstheden ved at sløve sig med mad.

Ofte har man selv en fornemmelse af at maden bruges som kompensation for noget der ikke fungerer i ens liv, og ofte er man som overvægtig meget kritisk og fordømmende i forhold til sig selv.

Organisk Psykoterapi odense

Ved at gå i terapi kan man få hjælp og støtte af terapeuten til at få en større selvindsigt, og til at blive opmærksom på ens uhensigtsmæssige handlemønstre. Først herefter er det muligt at få øje på egne resurser og ændre gamle mønstre.

Når jeg mener at Organisk Psykoterapi er særdeles velegnet i forhold til problemer omkring krop og overvægt, er det fordi det er en kropsorienteret terapiform som arbejder dybdegående og nænsomt.

Jeg har både et personligt og fagligt engagement i forhold til emnet, da jeg selv har oplevet hvordan det hjalp mig at få støtte til vægttab gennem terapi. Det er den viden jeg gerne vil give videre til andre